Ontdek uw gloednieuwe mobiele Monizze-app!

close

Blog

Extra netto koopkracht als zelfstandige bedrijfsleider met sport- en cultuurcheques

Sport- en cultuurcheques bieden niet alleen werknemers, maar ook zelfstandige bedrijfsleiders in een vennootschap een waardevol middel om een gezonde levensstijl en culturele ontspanning te bevorderen. Ontdek hoe deze Activcheques uw persoonlijke welzijn kunnen verbeteren en daarbij ook fiscaal zeer interessant zijn voor uw bedrijf. 

Wat is een sport- en cultuurcheque? 

Een sport- en cultuurcheque is een extralegaal voordeel dat bedoeld is om sportieve, culturele en wellness activiteiten bij Belgische werknemers en zelfstandige bedrijfsleiders te stimuleren. 

Deze cheques kan u gebruiken bij erkende culturele instellingen of sportverenigingen. Ze hebben een geldigheidsduur van maximaal 15 maanden, van 1 juli van het huidige jaar tot en met 30 september van het volgende jaar. 

Fiscaal voordelig voor zelfstandige bedrijfsleiders 

De Activ’ sport- en cultuurcheque heeft een jaarlijks maximumbedrag van €100. Hiermee geniet u van €100 extra netto koopkracht want de cheque is 100% vrijgesteld van sociale bijdragen. Dit is als zelfstandige bedrijfsleider die zichzelf loon uitkeert interessant. In vergelijking met een gelijkwaardig loon zijn sport- en cultuurcheques 53% goedkoper.  

Bovendien geniet u van 10%-30% korting op uw sport-en cultuuractiviteiten, ook nadat u de €100 heeft opgebruikt. Een gezonde geest in een gezond lichaam tegen een voordelig prijsje!  

Wat is Activ’? 

Activ’ is het online reservatieplatform van Monizze voor het boeken van sport-, cultuur- en ontspanningsactiviteiten. Het Activ’ platform geeft met uw sport- en cultuurcheques toegang tot een uitgebreid netwerk van handelaars op het gebied van sport, cultuur en ontspanning. Dit omvat sportwinkels zoals Decathlon, fitnesscentra zoals basic-fit abonnementen, culturele evenementen, concerten, musea, wellness, kinderkampen en nog veel meer.

Terugbetalingen van uw sport- of culturele activiteiten 

Daarbovenop kunt u een sportieve of culturele activiteit die u onlangs zelf betaald heeft, laten terugbetalen met uw Monizze Activ’ cheques. Onlangs een potje gaan padellen met vrienden? Vraag uw terugbetaling aan. Het is bovendien fiscaal voordelig als zelfstandige bedrijfsleider.  

Hoe vraagt u een terugbetaling met uw Activ’ cheques aan? 

  • Ga naar het Activ’ platform via MyMonizze of uw Monizze-app 
  • Selecteer op het Activ’ platform een activiteit met het “terugbetaling” icoontje 
  • Klik op “Ticket toevoegen” onder “Terugbetalingsaanvraag” om uw ticket te uploaden 
  • Vul de gevraagde informatie in 
  • Uw Activ’ saldo wordt gedebiteerd en het bedrag van uw ticket wordt op uw bankrekening teruggestort 

Is de activiteit waarvoor u terugbetaald wilt worden nog niet beschikbaar op Activ’? Gebruik de tab “Een activiteit voorstellen” om een aanvraag in te dienen.  

Goed om te weten: bij een terugbetaling van een activiteit wordt een transactiekost van €5 afgetrokken van uw Activ’ cheques. 

Wat zijn de voordelen van Activ’ sport- en cultuurcheques? 

  • Flexibel Gebruik: De cheques zijn flexibel in gebruik en bieden u de vrijheid om deel te nemen aan een breed scala van sportieve en culturele activiteiten of evenementen. Een fitnessabonnement, een theatervoorstelling, kinderkampen of een museumbezoek? De keuze is aan u! Daarnaast kunt u een terugbetaling aanvragen voor reeds betaalde activiteiten.
  • Een gezonde levensstijl en culturele betrokkenheid: Door gebruik te maken van de Activ’ cheques kunt u niet alleen uw eigen gezonde levensstijl bevorderen, maar ook uw culturele betrokkenheid. 
  • Fiscale voordelen: Net als andere extralegale voordelen zijn de Activ’ cheques fiscaal interessant doordat ze 100% vrijgesteld zijn van sociale bijdragen.

Hoe sport-en cultuurcheques van Monizze gebruiken? 

Activeer eerst uw Monizze-account. Eens uw account geactiveerd, heeft u op twee verschillende manieren toegang tot het Activ’ platform: via uw persoonlijke MyMonizze gebruikerszone of via de Monizze-app.

Als u aangemeld bent op uw MyMonizze gebruikerszone op uw desktop, hoeft u enkel op de blauwe knop “Reserveer op Activ” te klikken. Dan kunt u het Activ’-platform ontdekken en ten volle van uw nieuwe voordeel genieten! Via de Monizze-app, klikt u op “Een activiteit boeken” via de Hub.

Goed om te weten: u kunt dus niet ter plekke met uw Monizze-kaart betalen, u moet op voorhand online reserveren zoals hierboven vermeld. 

Op de dag van uw activiteit  

Wanneer u uw activiteit online heeft geboekt via het Activ’ platform bent u klaar om te gaan genieten. Kom aan bij uw geboekte activiteit, toon uw reservatie en geef uw naam door aan de ingang.  

Heeft u een culturele activiteit geboekt zoals een concert of een museumbezoek? Toon uw tickets aan de receptie. Veel plezier! 

 

De Activ’ sport- en cultuurcheques van Monizze zijn ontworpen om zelfstandige bedrijfsleiders te ondersteunen bij het integreren van actieve en culturele activiteiten in hun levensstijl, terwijl u geniet van fiscale voordelen. 

Wenst u 100% fiscale optimalisatie voor uw inkomen? Ontdek het 4-in-1 pakket speciaal ontworpen voor zelfstandige bedrijfsleiders.