Le Logo du blog Up Monizze Monizze blog

11 May 2021

Werkgever

Hoe uw medewerkers motiveren?

Thuiswerkende medewerkers motiveren

Nu de coronacrisis blijft aanslepen, raken steeds meer medewerkers het vele thuiswerk beu. Ze voelen zich eenzaam en ervaren moeilijkheden bij het samenwerken. Bovendien leidt een gebrek aan sociaal contact vaak tot werknemers die vervreemd raken van het bedrijf. Dus hoe kan u de schermuren van uw medewerkers aangenamer maken? Welke activiteiten kan u vanop afstand organiseren om uw teams te verenigen en dit probleem aan te pakken?

Organiseer informele bijeenkomsten via videoconferentie

Het kan gewoon niet anders! Het vele telewerk heeft nu eenmaal een einde gemaakt aan de broodnodige informele ontmoetingen tussen uw werknemers.
Gedaan met het bijkletsen aan de koffiemachine en met de uitgebreide ondersteuning bij een moeilijke taak.
Daarom is het belangrijk om virtuele koffie- en lunchpauzes te houden of te ‘e-peritieven’. Zo kunnen uw medewerkers elkaar nog eens zien.
Iedere week kunt u hen vragen om tijdens de werkuren even virtueel samen te komen voor een losse babbel.

Geef uw team een gezamenlijke missie

Er gaat niets boven een gezamenlijke missie om de communicatie en dynamiek binnen een groep opnieuw aan te zwengelen.
Ga na welke problemen er heersen binnen het bedrijf en richt werkgroepen op (ga de problemen na via bv. een enquête onder het personeel, zo voelen uw werknemers zich ook gehoord en gewaardeerd). Alle werkgroepen tellen even veel leden die uiteenlopende functies bekleden. Zo is het mogelijk dat een stagiair moet samenwerken met de algemeen directeur.
Iedere maand stelt elke groep zijn oplossing voor een bepaald probleem voor en wordt er zo bijgedragen tot een beter werkklimaat.

Maak tijd voor spelletjes

Gebruik deze periode om uw medewerkers in de watten te leggen en hen op die manier te bedanken voor hun harde werk en inzet ondanks de moeilijke omstandigheden. U kan bijvoorbeeld één keer per maand een spelnamiddag organiseren via videoconferentie.

      • Olympiades, online Pictionary, uitbeeldspelletjes, quizzen … Er zijn uitdagingen genoeg om uw teams aan het lachen te brengen! En wat dacht u ervan om het winnende team te belonen met cadeaucheques van Monizze?
      • Een kookles, sportsessie of creatieve workshop met online begeleiding van een professional. Dat staat gewoon garant voor fun onder de collega’s!