Le Logo du blog Up Monizze Monizze blog

27 April 2021

Werknemer

5 tips voor een geslaagde lenteschoonmaak

De lenteschoonmaak
Al meer dan een jaar zijn we veel meer thuis dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Maar dat heeft ons wel iets belangrijks geleerd, namelijk dat een goed thuisgevoel essentieel is. En wat is nu beter dan een goede lenteschoonmaak om uw interieur op te frissen en nieuw leven in te blazen?

Een overzicht maken

Deze stap wordt vaak overgeslagen, maar is nochtans van cruciaal belang. Maak een lijstje en bepaal welke ruimtes een grondige schoonmaakbeurt verdienen. Zo kan u ook de taken verdelen over het hele gezin.
Een goede lenteschoonmaak mag niet als een verplichting aanvoelen. Neem daarom voldoende tijd en verspreid de klusjes over het hele jaar. Een volledig weekend of enkele uren over meerde-re weken: kies zelf uw ritme.

Het juiste materiaal

Dozen, hoezen en zakken … Maak het u zelf eenvoudiger door met uw ecocheques opbergoplos-singen op maat te kopen! Het is belangrijk voor ieder voorwerp een plekje te vinden, want enkel zo is het gemakkelijk om uw woning netjes te houden. Vergeet ook niet milieuvriendelijke schoonmaakproducten te kopen die zorg dragen voor onze planeet én uw gezin.

Sorteren en schoonmaken

Volg deze stappen en u kunt uw interieur geleidelijk aan up-to-date maken. Begin kamer per
kamer met het sorteren van uw spullen. Leg de spullen opzij die u kan missen en een tweede leven kan geven (gift, recyclage …). Verwijder stof en gebruik een schoonmaakproduct dat ge-schikt is voor elk oppervlak.

Opbergen en terugplaatsen

Eens de ruimte volledig leeg en proper is, kan u beginnen met het terugplaatsen van alle
meubels en voorwerpen. Neem tijd hiervoor en sta stil bij wat u echt nodig heeft. Misschien is het beter om de ruimte iets anders in te delen? Zo kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om een bureauhoek te creëren!

De final touch

Proficiat, uw huis is spic en span! Het is bewezen dat iemand zich beter thuis voelt wanneer alles er netjes bij ligt. Maar dat is niet voldoende om u er volledig thuis te voelen. Geef daarom iedere ruimte een unieke touch voor meer karakter. Want wanneer iedere ruimte iets bijzonders heeft qua kleur, textuur, decoratie of meubels zal uw moraal en creativiteit een boost krijgen! Aarzel dus niet om eindelijk die koraalrode zetel in huis te halen met uw cadeaucheque van Monizze!