Le Logo du blog Up Monizze Monizze blog

8 March 2021

Werknemer

8 maart, internationale Vrouwendag

Monizze soutient l’entreprenariat féminin
Internationale Vrouwendag werd in 1977 officieel erkend door de Verenigde Naties. Deze dag wordt nu in vele landen over de hele wereld gevierd. 8 maart is dus het ideale moment om te bekijken hoe vrouwen er vandaag voor staan.

Steun vrouwelijk ondernemerschap

Dit jaar staat Internationale Vrouwendag in het teken van vrouwelijk ondernemerschap. Met dit thema vieren we de ideeën en projecten van meisjes en vrouwen over de hele wereld voor een toekomst met meer gelijkheid. Maar het werpt ook een blik op de tekortkomingen die we in 2021 nog steeds moeten aanpakken.
Uit een recent rapport van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties blijkt immers dat vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in de politiek en op besluitvormingsposities. Het is nochtans voor iedereen een grote stap vooruit wanneer vrouwen volwaardig deelnemen en toegang krijgen tot leidinggevende functies in alle levensdomeinen.
Amper 24,9% van de parlementaire functies wordt bekleed door een vrouw en slechts 22 landen hebben een vrouwelijk staatshoofd. Aan het huidige tempo is het nog 130 jaar wachten vooraleer het aantal mannen en vrouwen onder de regeringsleiders in evenwicht is.

Op en top vrouwelijke geschenkjes om internationale Vrouwendag te vieren

8 maart is dus het uitgelezen moment om het vrouwelijke geslacht in de bloemetjes te zetten en hen te verwennen met een attentie. Iemand plezier doen met de cadeaucheques van Monizze en tegelijk het vrouwelijk ondernemerschap steunen, dat kan! Wilt u speciaal voor Internationale Vrouwendag uzelf of iemand anders een cadeau schenken? Dan vindt u hier enkele tips!

– Een roman, essay of stripverhaal van een vrouwelijke auteur;

– Een juweel vervaardigd door een ontwerpster of een bedrijf onder leiding van een vrouw;

– Een parfum ontwikkeld door een vrouwelijke neus;

– Een kunstwerk zoals een illustratie of siervoorwerp ontworpen door een kunstenares;

– Een uniek wellnessmoment aangeboden door een erkende deskundige.

Cadeautips genoeg om elke vrouw op handen te dragen! En door uw aankopen met de cadeaucheques van Monizze te betalen, geeft u ook ondernemingen met een vrouw aan het hoofd een duwtje in de rug. Zo ontstaat pas een positieve spiraal!

Ontdek waar uw cadeaucheques van Monizze aanvaard worden.