Ontdek uw gloednieuwe mobiele Monizze-app!

close

Ecocheques bieden een geweldige kans om bewuste en duurzame keuzes te maken bij het winkelen. Als werknemer kunt u maximaal €250 per jaar aan ecocheques van uw werkgever ontvangen. Ecocheques dienen voor de aankoop van ecologische producten en/of diensten. Als u zich afvraagt wat u allemaal kunt kopen met uw ecocheques, bent u hier aan het juiste adres. Ontdek in dit artikel de top 5 aankopen met ecocheques.

1. Biologisch voedsel en producten

Één van de meest voor de hand liggende keuzes met ecocheques is het kopen van biologisch voedsel. Ga op zoek naar lokale biologische supermarkten die een uitgebreid assortiment aan biologische producten aanbieden. Denk aan verse groenten en fruit, zuivelproducten, vlees, eieren en zelfs biologische snacks. Biologisch voedsel wordt vaak geproduceerd met respect voor het milieu, zonder schadelijke chemicaliën en met aandacht voor dierenwelzijn.

U kunt uw ecocheques ook online gebruiken bij Kazidomi, eFarmz, ecomarket, maar ook bij grote supermarkten zoals Delhaize, Carrefour of Coluryt. Vraag om met ecocheques te betalen. Aan de kassa zullen ze u dan automatisch het deel aanrekenen dat betaald kan worden met ecocheques.

2. Energiezuinig elektronica en apparaten

Wilt u uw woning verduurzamen? Gebruik uw ecocheques dan voor de aanschaf van energiezuinige elektronica en apparaten. Denk aan ledlampen, energiezuinige koelkasten, wasmachines met een energielabel en zelfs tweedehands elektronica. Zo draagt u niet alleen bij aan energiebesparing, maar verkleint u ook uw ecologische voetafdruk. Grote merken zoals bijvoorbeeld Krëfel, Vanden Borre, AEG, Exellent, Selexion, en meer aanvaarden de Monizze-ecocheques. En dat zowel online als in de winkel!

3. Fietsen en accessoires

Kies een milieuvriendelijke manier van transport door te investeren in een kwaliteitsfiets van bijvoorbeeld Decathlon. Met ecocheques kunt u fietsen en accessoires aanschaffen bij gespecialiseerde winkels. Of u nu kiest voor een stadsfiets, elektrische fiets of accessoires zoals fietstassen en helmen, u draagt bij aan een duurzamere mobiliteit.

Neemt u liever niet de fiets? U kunt uw openbaar vervoer- of treinabonnement bij de NMBS ook betalen met uw ecocheques!

4. Ecologische kleding en schoenen

Duurzame mode is in opkomst, en met ecocheques kunt u uw garderobe verrijken met ecologische kleding en schoenen. Kies voor tweedehands kleding van bijvoorbeeld Think Twice, kledingstukken gemaakt van biologisch katoen, gerecycleerde materialen of kleding van merken die zich inzetten voor duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden.

5. Tuin- en plantenartikelen

Breng groen in huis en in uw tuin met behulp van uw ecocheques. Koop planten, bloemen, biologische potgrond, compost en zelfs duurzame tuinmeubelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het creëert ook een gezonde en ontspannen leefomgeving.

Haal nog meer uit uw ecocheques via ons voordelenplatorm Dealzz

Naast uw cheques online of in de winkel te gebruiken, kunt u dankzij ons voordelenplatform Dealzz genieten van interessante aanbiedingen en kortingen. Zo koopt u er bijvoorbeeld voordelige cadeaubonnen voor Center Parcs, Technopolis of de Zoo van Antwerpen mee!

 

De lijst met producten en/of diensten die u kunt aankopen met ecocheques, wordt steeds uitgebreid. Ecocheques bieden talloze mogelijkheden om bewuste en milieuvriendelijke keuzes te maken bij het winkelen. Of u nu uw dagelijkse boodschappen doet, uw woning duurzamer maakt of investeert in groene mobiliteit, ecocheques maken het eenvoudig om een positieve impact op het milieu te hebben. Ontdek welke winkels in uw omgeving ecocheques aanvaarden en waar u online duurzaam kunt winkelen.