Ontdek uw gloednieuwe mobiele Monizze-app!

close
Mobility

Flexibele mobiliteit
voor iedereen

De eenvoudige, flexibele en complete mobiliteitsoplossing, toegankelijk voor alle bedrijven.

Gemakkelijk ingrijpen in de vervoerskosten door zich aan te passen aan de behoeften van uw werknemers, voor een maximale koopkracht? Het is mogelijk!

Monizze Mobility biedt een compleet aanbod van mobiliteitsdiensten voor flexibel vervoer en werkruimte.

Let’s go!

Wat is Monizze Mobility?

Een digitaal platform dat 3 diensten aanbiedt:
icône
Mbrella:

het allesomvattende HR-platform om flexibele mobiliteit te beheren, met of zonder mobiliteitsbudget

icône
Ubike:

de fietsleasingdienst

icône
Deskalot:

het platform om werkplekken te huren

Ontworpen voor u

De Mobility voordelen

icône
Alles-in-één of à la carte

U neemt een abonnement op de oplossingen die aan uw behoeften beantwoorden.

icône
100% individualiseerbaar

Bepaal zelf het budget dat u aan elke werknemer wil toekennen.

icône
Geen administratieve lasten

Wij verzorgen alle formaliteiten en zijn uw belangrijkste contactpersoon.

icône
Gecentraliseerd en gebruiksklaar

Één platform en één login met uw Monizze gegevens.

Mbrella:
flexibele mobiliteit

Maak met Mbrella een gepersonaliseerd mobiliteitsplan voor elke werknemer. Beheer uw mobiliteitsbudget, openbaar vervoersabonnementen en reisvergoedingen, allemaal via één app.

Mbrella integreert onmiddellijk uw loonbrief en is verbonden met uw sociaal secretariaat.

Fiscaliteit:

Afhankelijk van de op bedrijfsniveau ingevoerde oplossingen kan het gaan om het mobiliteitsbudget, een onderdeel van het cafetariaplan, wettelijke mobiliteitsvergoedingen, loonoffer, enz.

Ubike:
allemaal met de fiets

Ubike stimuleert duurzame en gezonde mobiliteit dankzij haar fietsleasingdienst. Zonder extra kosten voor de werkgever is het geschikt voor zowel KMO’s als grote bedrijven.

Verzekering, reparatie, onderhoud en bijstand zijn inbegrepen in het huuraanbod. 

Fiscaliteit:

Ubike werkt op basis van een loonoffer of cafetariaplan. De werknemer betaalt met zijn maandelijks brutoloon (of 13e maand) in plaats van met zijn nettoloon.

Deskalot:
flexibel werken

Deskalot is een platform voor het huren van werkplekken, vergaderzalen en teambuildingactiviteiten. Bedrijven of werknemers vinden gemakkelijk een ruimte die aangepast is aan hun behoeften.

Fiscaliteit:

De werkgever kent een virtueel budget toe om te besteden op het Deskalot platform. Dit zijn aftrekbare bedrijfskosten.

FAQ

Een vraag?

Wat is het mobiliteitsbudget?

Met het mobiliteitsbudget kunnen werknemers die vanwege hun functie (recht op) een bedrijfswagen hebben, kiezen voor een mobiliteitsbudget in plaats van hun (recht op) een bedrijfswagen. De omvang van dit mobiliteitsbudget is gebaseerd op de TCO van hun bedrijfswagen, maar dit bedrag is begrensd tot minimaal 3.000 euro en maximaal 16.000 euro per jaar, naast een maximum van 20% van het bruto jaarsalaris.  

Het mobiliteitsbudget kan worden gebruikt in drie pijlers, elk met een aparte fiscale en sociale behandeling: 

Pijler 1: met het mobiliteitsbudget kan een milieuvriendelijke bedrijfswagen worden gefinancierd. Vanaf 2026 moet deze auto geen CO2-uitstoot meer hebben. 

Fiscale regeling: de bedrijfswagen onder pijler 1 wordt fiscaal en sociaal gezien op dezelfde wijze behandeld als een normale bedrijfswagen. 

Pijler 2: Het mobiliteitsbudget kan worden gebruikt voor milieuvriendelijke vervoersmiddelen, zowel voor privé- als zakelijk vervoer. Bijvoorbeeld bedrijfsfietsen, openbaar vervoer, carpooling, autoverhuur voor maximaal 30 dagen per jaar, elektrische steppen, maar ook voor de terugbetaling van huur of hypotheek (inclusief rente) als de werknemer binnen een straal van 10 km van zijn gebruikelijke werkplek woont. Als iemand in een bepaalde maand het grootste deel van de tijd thuis werkt, is de woning de gebruikelijke werkplek voor die maand. 

Fiscale regeling: uitkeringen in de tweede pijler zijn volledig vrijgesteld van sociale bijdragen. Hun kosten zijn volledig aftrekbaar van de vennootschapsbelasting. 

Pijler 3: het eventuele saldo van het mobiliteitsbudget wordt eenmaal per jaar betaald na aftrek van een bijzondere sociale zekerheidsbijdrage van 38,07%, maar is belastingvrij.

Fiscale regeling: het betaalde saldo is volledig aftrekbaar van de vennootschapsbelasting. 

Hoe werkt de facturatie?

Voor Mbrella en Deskalot zijn de servicekosten opgenomen in uw gebruikelijke maandelijkse Monizze factuur.

Voor Ubike wordt de factuur in de eerste fase rechtstreeks door Ubike verzonden. In een tweede fase worden de Ubike-kosten opgenomen in uw gebruikelijke maandelijkse Monizze-factuur.

Hoe werkt het voor de werkgever na de registratie?

De werkgever heeft het voordeel dat hij alle Monizze diensten, inclusief Mobiliteit, op zijn klantenzone terugvindt. Daar kan hij alle mobiliteitsparameters en -diensten configureren, evenals zijn extralegale voordelen. 

Wanneer de werkgever een of meer mobiliteitsoplossingen activeert, zijn deze automatisch te bezichtigen en beheren vanuit zijn klantenzone. 

Hoe werkt het voor werknemers?

Zodra de werkgever één of meer Mobility diensten heeft geactiveerd, zijn de beschikbare diensten meteen zichtbaar op MyMonizze of de mobiele app. U gebruikt dezelfde logingegevens voor de geactiveerde Mobility diensten als deze voor MyMonizze.  

Hoeveel kost Mobility?

Mbrella: abonnement op de Premium formule met toegang tot de beste functies van de oplossing. De eerste 3 maanden zijn gratis! De prijszetting is gebaseerd op vaste maandelijkse kosten, afhankelijk van de omvang van het bedrijf.

Ubikealleen het totale leasebedrag wordt in rekening gebracht. Er zijn geen extra kosten voor de werkgever. 

Deskalotalleen het totale bedrag van de huur van de werkplekken wordt aangerekend. Er zijn geen extra kosten voor de werkgever. 

Wist u dat?  Elk jaar kan een belastingvrije vergoeding toegekend worden aan werknemers die een ander vervoersmiddel (auto, voet, bestelwagen, motor, enz.) gebruiken dan het openbaar vervoer of carpooling. Voor het begrotingsjaar 2022 bedraagt deze belastingvrijstelling 420 euro per jaar.

Meer FAQ’s

Interesse in Monizze Mobility?

Vul onderstaand formulier in. Een mobiliteitsexpert contacteert u binnenkort.

Dealzz: ons voordelenplatform met de beste koopjes

Ontdek

Uw Monizze-app heeft een nieuwe look én functionaliteiten

Download