Le Logo du blog Up Monizze Monizze blog

24 August 2018

Werknemer

Ecologisch terug naar school: hoe?

Ecologisch schoolgerief

Zo, de vakantie zit er al op! Uw kinderen gaan weer op weg naar school, met de schooltas op de rug. Het nieuwe schooljaar brengt niet alleen een hoog budget met zich mee, maar ook een hele hoop papier, potloden en andere benodigdheden die u moet kopen. Wat als u deze gelegenheid nu eens benutte om uw kinderen bewust te maken van een milieuvriendelijke houding?

Ecologisch schoolgerief kiezen

Om te leren schrijven, rekenen, notities te maken, … hebben uw kinderen veel papier en schriften nodig. Gelijnd of geruit, kies hoe dan ook voor gerecycled papier of papier dat goed is voor het milieu. Dat is herkenbaar aan het Europese ecolabel dat erop is afgebeeld.

Tal van schoolbenodigdheden die gemaakt zijn van hout, gerecycled karton of andere materialen zoals potloden, linialen, ringmappen en opbergmappen, markeerstiften en pennendozen kunnen dat label krijgen.

Stijlvol terug naar school

Kinderen worden snel groot. Het nieuwe schooljaar is dan ook het ideale moment om hun kleding eens te sorteren en er nieuwe te kopen. De tweedehandsmarkt is momenteel volop in bloei. Bij de tweedehandsmerken vindt u alles wat u nodig hebt: schooltassen, pennenzakken, schoenen, kleding en zelfs schoolboeken.

Een biologisch vieruurtje

In hun brooddoos, die uiteraard ook milieuvriendelijk is, kunt u allerlei biologische voedingsmiddelen stoppen die goed zijn voor de gezondheid en bovendien ook lekker. Kies voor hun lunch dus best brood en granen in combinatie met biofruit en -groenten.

Voor het vieruurtje doet u aan “zero waste”. Wilt u graag fruitsap geven? Opteer dan voor vers fruitsap in een herbruikbare fles voor kinderen. Koop hun koekjes en andere tussendoortjes in grote verpakkingen of gewoon los. U kunt hen dan precies het nodige aantal koekjes meegeven in een ecologisch herbruikbaar doosje. Vergeet afzonderlijke verpakkingen en aluminiumfolie.

Op weg naar school

Boekentas: check
Schoolgerief: check
Kleding voor het nieuwe schooljaar: check
Vieruurtje: check

Uw kinderen zijn volledig klaar voor een ecologische start van hun nieuwe schooljaar. Nu moeten ze alleen nog op school raken om er hun vrienden en leerkrachten terug te zien. En wat is er beter dan het openbaar vervoer om minder te vervuilen? Betaal hun treinabonnement van de NMBS met uw ecocheques. Die kunnen trouwens ook worden gebruikt voor alle ecologische producten die hierboven al werden vermeld.