Steeds meer werkgevers investeren in het welzijn van hun medewerkers door hen sport- en cultuurcheques te geven. Een uitstekende keuze: de cheques zijn handig in gebruik en er is voor ieder wat wils. Bent u een fervente sporter, museumganger, concertliefhebber of wellnessfan? U kiest zelf wat u ermee doet! Ontdek waarvoor u uw Activ’ cheques kan gebruiken en hoe ons online platform werkt.

Wat zijn sport- en cultuurcheques?

Dit interessante, extralegale voordeel geeft medewerkers jaarlijks tot €100 extra netto koopkracht en draagt bij aan een gezonde werk-privébalans. U kunt voordelig sportieve, culturele en andere ontspannende activiteiten boeken bij erkende organisaties via ons online Activ’ platform.

Vanaf 1 juli 2024 gelden nieuwe regels over de geldigheidsduur van de sport- en cultuurcheques, die in lijn liggen met maaltijd- en ecocheques. Ze zijn dan 15 maanden geldig vanaf de ontvangstdatum en kunnen, eens vervallen, eenmalig verlengd worden voor 3 maanden. Tijd genoeg om ze te spenderen op een leuke manier!

Waarvoor kan u Activ’ sport- en cultuurcheques gebruiken?

Via ons online Activ’ platform kan u tal van uitstapjes, tickets en abonnementen betalen met uw Activ’ sport- en cultuurcheques. Nog niet zeker wat u ermee wil doen? Wij inspireren u graag!

Sportclubs, groepssporten en sportevenementen

Of u nu samen met collega’s, vrienden of liever alleen sport, gebruik uw Activ’ cheques voor abonnementen bij sportclubs voor tennis, badminton, voetbal, padel of yoga. Fitnessfanaten kunnen zelfs een abonnement nemen bij Basic-fit of Sportoase.

Daarnaast kan u met uw cheques ook deelnemen aan heel wat sportieve evenementen. Waagt u zich aan de 20 km door Brussel, City Runs of misschien zelfs een triatlon? Schrijf u in via ons Activ’ platform en zet uw beste beentje voor.

Culturele evenementen en toegangstickets voor musea

Met uw Activ’ cheques koopt u ook voordelige tickets voor culturele activiteiten. Bezoek tentoonstellingen en theaters of ga naar de cinema. Bovendien kan u uw Museumpas betalen via ons online Activ’ platform. U zal ontspannen en geïnspireerd terugkomen!

Toegangstickets voor parken, concerten en festivals

Ook voor pretparken, themaparken en dierenparken kan u terecht op het Activ’ platform. Daarnaast kan u tickets voor concerten en festivals, zoals TW Classic en Rock Werchter, kopen met uw cheques.

Ontspanning

Bent u toe aan ontspanning? Koop een goed boek, bezoek een spa- en wellnesscenter of kies voor een relaxerende massage of gelaatsbehandeling. Liever iets actiever? Ontraadsel de geheimen van een escape room of speel bowling met vrienden.

Kinderkampen

U kunt ook vakantiekampen voor uw kinderen boeken via het Activ’ platform. Uw kinderen ontwikkelen hun sociale vaardigheden en proberen nieuwe hobby’s of sporten uit, terwijl u thuis geniet van de rust.

Ontdek het Activ’ netwerk

Onze sport- en cultuurcheques kunnen bij heel wat erkende organisaties ingezet worden. Bekijk het Activ’ netwerk hier en filter op locatie, naam en aanbieders in de buurt.

Hoe betaalt u met Activ’ sport- en cultuurcheques?

Op ons online Activ’ platform reserveert u activiteiten, koopt u abonnementen en boekt u tickets bij één van onze vele erkende partners. U betaalt dus niet ter plaatse, maar gebruikt uw sport- en cultuurcheques uitsluitend op ons Activ’ platform. Ontdek er hieronder alles over.

Voordelen van het Activ’ platform

Ons intuïtieve Activ’ platform maakt uw leven makkelijk:

 • U kan alle aanbiedingen makkelijk vanuit uw zetel filteren, boeken en reserveren.
 • U scoort 10 tot 30% korting op activiteiten en abonnementen.

Is uw toegekende bedrag opgebruikt? U geniet nog steeds van kortingen zolang uw cheques geldig zijn. U betaalt dan met een ander betaalmiddel.

Boek een activiteit via het Activ’ platform

Volg deze stappen om uw activiteit te reserveren via de mobiele Monizze-app:

 1. Klik in uw Hub op “Een activiteit boeken” onder “Mijn cheques uitgeven”.
 2. Gebruik de filterfunctie om uw favoriete activiteit te vinden.
 3. Kies, boek en betaal uw activiteit.

Volg deze stappen om uw activiteit te reserveren via uw MyMonizze-account:

 1. Log in en klik op de blauwe Activ’ knop.
 2. Gebruik de filterfunctie om uw favoriete activiteit te vinden.
 3. Kies, boek en betaal uw activiteit.

Op de dag van uw activiteit geeft u uw naam op aan de ingang, of neemt u uw tickets (digitaal of op papier) mee.

Laat een activiteit terugbetalen via het Activ’ platform

Betaalde u onlangs met een eigen betaalmiddel voor een activiteit op het Activ’ platform? Gebruik dan uw Activ’ saldo om een terugbetaling aan te vragen:

 1. Ga naar het Activ’ platform via de mobiele Monizze-app of log in op uw MyMonizze-account.
 2. Selecteer in het menu “Terugbetalingen”.
 3. Klik op “Terugbetalingsaanvraag” en selecteer de instelling.
 4. Upload een foto van uw ticket en vul de gevraagde informatie in.

Uw Activ’ saldo wordt gedebiteerd en het bedrag van uw ticket wordt op uw bankrekening teruggestort.

Opgelet: hou rekening met een transactiekost van €5, die wordt afgetrokken van uw Activ’ cheques.

Stel een activiteit voor via het Activ’ platform

Wilt u een activiteit boeken of laten terugbetalen die nog niet op het platform staat? Laat het ons weten:

 1. Ga naar het Activ’ platform via de mobiele Monizze-app of log in op uw MyMonizze-account en klik op de blauwe Activ’ knop.
 2. Klik op “Een activiteit voorstellen”.
 3. Vul het contactformulier in met de naam en gegevens van de organisatie van de activiteit die u wenst voor te stellen.

Wij nemen contact op met die organisatie om hen toe te voegen aan ons Activ’ platform. Makkelijk, toch?

Meer informatie over Activ’ cheques

Klaar voor ontspanning? Hopelijk hebben we u geïnspireerd om uw favoriete activiteit te kiezen op het Activ’ platform!

Wilt u meer weten over sport- en cultuurcheques? Lees er hier alles over.