De coronapremie is een maatregel genomen door de Belgische regering met betrekking tot de onderhandelingen over de loonnorm. De premie heeft twee hoofddoelen: aan de ene kant is het een manier om de koopkracht van Belgische werknemers te vergroten. Aan de andere kant is het een steun aan het lokaal economisch herstel, omdat het geld van de premie gegarandeerd is om in de komende jaar in België besteed te worden. De coronapremie mag tot 31 december 2021 besteld worden. Ze blijft geldig tot 31 december 2022.

De coronapremie neemt de vorm aan van consumptiecheques en het gebruik ervan wordt gereglementeerd. Daarom is het soms moeilijk te weten waar en hoe deze besteed kan worden. Gelukkig is Monizze hier om u het leven te vergemakkelijken!

Alle soorten winkels, ongeacht hun grootte – maar geen webshops

De coronapremie kan in een zeer breed netwerk van winkels, ongeacht hun grootte, gebruikt worden, alsook in horecazaken. U kunt dus deze zowel bij de kruidenier op de hoek besteden, als in een grote supermarkt, een modewinkel, een doe-het-zelf zaak of uw favoriete restaurant. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

De enige belangrijke beperking is dat de coronapremie in een fysiek verkooppunt besteed moet worden. Dit betekent dat aankopen via online winkels over het algemeen niet toegestaan zijn, behalve als het mogelijk is om de aankopen in een verkooppunt te gaan afhalen of de betaalde diensten ter plaatste te benutten.

Hoe gebruik ik de coronapremie van Monizze in een winkel of horecazaak?

Zin in een lekkere koffie voor het begin van uw dag? Of wilt u de kleintjes in uw gezin verwennen met een nieuw stuk speelgoed? Waarom zou u uw huis niet een beetje opknappen, de muren opnieuw verven of betere elektrische apparaten kopen?

Dit – en nog meer – kunt u allemaal met de coronapremie doen. Daarom hoeft u enkel een winkel te vinden die uw Monizze-kaart aanvaardt door de kaart van ons aanvaardingsnetwerk te raadplegen. Selecteer het “coronapremie” product en vul uw postcode in. Dan kunt u alle handelaars in uw wijk ontdekken die de premie aanvaarden. U kunt ook toegang krijgen tot deze kaart via de Monizze-app.

Als u in een winkel staat, hoeft u enkel te zeggen dat u met Monizze wil betalen. Als u andere soorten cheques op uw account ontvangt (maaltijd-, eco- en/of cadeaucheques), zullen ze voor uw coronapremie gedebiteerd worden.

Sport, cultuur, wellness – gebruik Activ’!

De coronapremie is de perfecte gelegenheid om voor uw lichamelijke en geestelijke gezondheid te zorgen. Schrijf u in voor een sportles, ontspan u bij een theatervoorstelling of laat u verwennen in een wellnesscentrum.

Uw coronapremie geeft u toegang tot het Activ’-platform. Daarop kunt u gemakkelijk een sport-, wellness- of cultuuractiviteit boeken en deze met uw coronapremie saldo betalen.

Als u onlangs een ticket voor een soortgelijke activiteit met een ander betaalmiddel hebt gekocht, kunt u ook een terugbetaling op het platform aanvragen: het bedrag zal van uw coronapremie saldo gedebiteerd worden en op uw bankrekening gestort worden.

Zelfs als uw coronapremie saldo opgebruikt is, aarzel niet om het Activ’-platform tot 31 december 2022 te blijven gebruiken. Waarom? Het platform biedt u kortingen tot –30% aan op bepaalde activiteiten!

Om toegang tot Activ’ te krijgen, meld u aan op uw persoonlijke MyMonizze ruimte of de mobiele app en druk op de blauwe knop “Reserveer op Activ’.”

Uitgebreid aanvaardingsnetwerk voor de consumptiecheques

Had u al vroeger consumptiecheques ontvangen? Goed nieuws dan! Het aanvaardingsnetwerk ervan is uitgebreid. U kunt ze nu in alle soorten handelszaken gebruiken, ongeacht hun grootte.