Ontdek uw gloednieuwe mobiele Monizze-app!

close

Blog

Alles wat u moet weten over ecocheques voor zelfstandige bedrijfsleiders

Ecocheques zijn niet alleen voor werknemers, maar ook voor zelfstandige bedrijfsleiders in een vennootschap. Het is een interessante mogelijkheid om duurzame keuzes te bevorderen en tegelijkertijd fiscale voordelen te benutten. 

Ecocheques voor zelfstandige bedrijfsleiders 

Als zelfstandige in een vennootschap heeft u de mogelijkheid om uzelf ecocheques toe te kennen, waarmee u duurzame en milieuvriendelijke aankopen kunt doen. Dit biedt u niet alleen de kans om uw eigen ecologische voetafdruk te verkleinen, maar ook om van fiscale voordelen te genieten. Ecocheques zijn namelijk 100% vrijgesteld van sociale bijdragen.

Ecocheques hebben een maximale waarde van €250 per jaar.

Duurzame bestedingsmogelijkheden met ecocheques 

Met ecocheques kunt u diverse ecologische producten en diensten aanschaffen, zoals: 

  • Biologische voeding: Kies voor biologisch geteelde producten en draag bij aan een duurzame landbouwpraktijk. 
  • Ecologische huishoudproducten: Opteer voor schoonmaakmiddelen en andere huishoudelijke producten met milieuvriendelijke labels. 
  • Energiezuinige apparaten: Investeer in elektronica en apparaten met een laag energieverbruik, waardoor u niet alleen het milieu beschermt, maar ook op lange termijn kosten bespaart. 
  • Nog veel meer: NMBS-treintickets, tweedehandskleding, biologische make-up of welzijnsproducten, duurzaam speelgoed, … 

Niet voor zelfstandigen zonder vennootschap

Ecocheques worden uitsluitend verstrekt aan zelfstandigen die actief zijn binnen een vennootschap, met name zelfstandige bedrijfsleiders. Natuurlijke personen zonder vennootschap komen niet in aanmerking voor ecocheques.

Ecocheques van Monizze: ontdek de duurzame opties 

Net zoals bij andere cheques, biedt Monizze ook een handige oplossing voor het beheer van ecocheques voor zelfstandige bedrijfsleiders. Met Monizze geniet u van een eenvoudige opstart, geen administratie en geen wachttijden of wachtmuziekjes wanneer u een vraag heeft. U bent bovendien bij de uitgever met de laagste prijs.

Fiscale voordelen van ecocheques 

Naast de ecologische voordelen, bieden ecocheques aantrekkelijke fiscale voordelen voor zelfstandige bedrijfsleiders: 

  • Ecocheques zijn voor 100% vrijgesteld van sociale bijdragen.
  • Vergeleken met een loonsverhoging zijn ecocheques 53% goedkoper.
  • Voordelig voor uw belastbare basis.

Slimme duurzaamheid voor zelfstandige bedrijfsleiders 

Ecocheques bieden zelfstandige bedrijfsleiders niet alleen de mogelijkheid om duurzame keuzes te maken, maar ook om te genieten van gunstige fiscale regelingen. Door gebruik te maken van deze ecologische voordelen, kunt u uw bedrijfsactiviteiten in lijn brengen met milieubewuste principes en tegelijkertijd genieten van financiële voordelen. Kies voor slimme duurzaamheid en integreer ecocheques in uw extralegale voordelenpakket. 

TIP: Ontdek het 4-in-1 pakket speciaal ontworpen voor zelfstandige bedrijfsleiders. Hiermee geniet u van 100% fiscale optimalisatie bij Monizze.