Ontdek uw gloednieuwe mobiele Monizze-app!

close

De vakantie nadert met rasse schreden. Zon, zalig nietsdoen en er eventjes tussenuit: het staat waarschijnlijk allemaal op uw programma. Wat als u meteen enkele uitstapjes naar alle uithoeken van België zou plannen op een verantwoorde manier die geen al te grote hap uit uw budget neemt? Dat kan met uw ecocheques!

Toerisme

De organisatie van uw reis, ook al gaat u gewoon een weekendje weg om een nieuwe streek te gaan verkennen, begint met het boeken van een accommodatie voor een of meerdere overnachtingen. In sommige verblijfplaatsten die het Groene Sleutel label dragen, kunt u met ecocheques betalen. Dit label staat garant voor een milieuvriendelijk beheer en respect voor de natuurlijke rijkdommen. Het kan worden toegekend aan hotels, maar ook aan andere toeristische voorzieningen zoals gastenkamers en campings.

Als u bij het boeken van uw vakantie graag wat hulp krijgt, dan kunt u met uw ecocheques ook terecht bij bepaalde reisbureaus.

Groene mobiliteit

Om op uw bestemming te raken of om de omgeving ter plaatse te verkennen, moet u een vervoermiddel gebruiken. Vergeet de wagen en andere vervuilende transportmiddelen. De NMBS aanvaardt ecocheques voor alle binnenlandse reizen op het Belgische spoornet.

U kunt ze ook gebruiken om een nieuwe, al dan niet elektrische fiets of accessoires (helm, pomp, reflecterende kleding …) te kopen. Hebt u jonge kinderen? Kies voor een kleine fietskar zodat ook zij van een fietstochtje kunnen genieten.

Picknick puur natuur in de zon

Wil u van het mooie weer en van onze mooie landschappen profiteren om te picknicken? Vul uw picknickmand met biologische producten zoals groenten, fruit, charcuterie, limonade … Alle voedingsmiddelen gekocht in een Biogarantie-winkel of met het Biogarantie-label of het Europese logo voor biologische productie kunnen worden betaald met ecocheques.

Opgelet voor een pijnlijke zonnebrand tijdens het eten: vergeet geen zonnecrème of een ander verzorgingsproduct mee te nemen, bij voorkeur met een ecolabel.

Koffers maken!

Wist u dat u uw ecocheques kunt gebruiken om een koffer te kopen, maar ook voor alles wat u daarin meeneemt? Dat kunnen uw zonnebril, zwemkleding, shorts en T-shirts, zonnehoedje of enkele leuke boekjes voor op het strand zijn. U kunt ze allemaal met uw ecocheques betalen als u ze koopt in tweedehandswinkels.

Blijft u liever thuis?

Ook uw vakantie thuis kunt u wat milieuvriendelijker maken door uw tuin in te richten met tuinmeubilair met een ecolabel. Dat geldt ook voor schommels, zandbakken en ander buitenspeelgoed voor kinderen.

Wacht dus niet langer. Pak het deze zomer milieubewust aan dankzij uw ecocheques!

Om zeker te zijn dat een hotel of winkel uw ecocheques aanvaardt, kunt u deze via de kaart van ons netwerk opzoeken.