De coronapremie / De consumptiecheques

Wat is de coronapremie?

De coronapremie is een éénmalige premie in de vorm van consumptiecheques. Het is bedoeld om extra koopkracht aan werknemers te geven om hen te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Het is ook een manier om het herstel van de Belgische economie te steunen.
De coronapremie kan tot 31/12/2022 in allerlei soorten winkels in België uitgegeven worden.

Wat kan ik met de coronapremie kopen?

U kunt de coronapremie gebruiken om voor allerlei producten en diensten te betalen: voeding, kleding, een massage, filmtickets,… Toch zijn online aankopen via webshops niet toegestaan, behalve als het mogelijk is om de aangekochte goederen of diensten fysiek te gaan afhalen of te benutten in een verkooppunt.

Om een handelaar te vinden die uw coronapremie aanvaardt, gebruik de kaart van ons netwerk. Voor meer tips over welke producten u met uw cheques kunt kopen, download de gebruikershandleiding van de coronapremie.

Hoe kan ik mijn coronapremie uitgeven?

Om uw coronapremie uit te geven, gaat u naar een van de handelaars die de Monizze-kaart aanvaarden. Aan de kassa, vraag om met Monizze te betalen. U kunt dan uw Monizze-kaart gebruiken net zoals een bankkaart.

Als u maaltijd-, eco- of cadeaucheques op uw Monizze-account hebt, zullen deze vóór uw coronapremie gedebiteerd worden. Het is niettemin mogelijk om deze transactie via de Monizze-app te wijzigen.

Hoe kan ik een transactie rechtzetten die met een andere soort cheques is gedaan?

Als u met uw maaltijd-, eco- of cadeaucheques hebt betaald terwijl u uw coronapremie of cadeaucheques wilde gebruiken, kunt u een transactie van de ene soort cheques naar een andere transfereren.

Meld u aan op de Monizze-app en open uw transactiehistoriek door op het icoontje van een van uw cheques te drukken. Selecteer de transactie die u wilt transfereren en druk op “Overboeken naar een andere rekening.” Als het saldo van uw coronapremie voldoende is om de volledige transactie terug te betalen, kunt u deze soort cheques selecteren. Druk op “Bevestig transfer” om het proces te voltooien. Het bedrag wordt afgeschreven van uw coronapremie-saldo en overgeschreven naar uw andere cheques.

Deze functionaliteit is enkel beschikbaar voor transacties die in de laatste 60 dagen zijn gebeurd. Het is niet mogelijk om een transactie omgekeerd naar uw maaltijd- of ecocheques over te boeken. Dit is omdat u met deze voordelen respectievelijk enkel voeding of milieuvriendelijke producten kunt kopen.