< Terug

Monizze commercialiseert de Consumptiecheque

De regering heeft onlangs de Consumptiecheque ingevoerd om de Belgische economie weer op gang te trekken en de werknemers extra koopkracht aan te reiken. De bedoeling van deze cheque is om de sectoren die het hardst werden getroffen door de coronacrisis een duwtje in de rug te geven. Het gaat om de horeca, de sport- en cultuursector en kleine handelszaken die minstens gedurende een maand moesten sluiten.

Ondernemingen kunnen Consumptiecheques tot €300 toekennen aan hun werknemers. Dat is voor hen een ideale manier om hun medewerkers te belonen voor hun toewijding tijdens de voorbije maanden of hun koopkracht te vergroten. De Consumptiecheque is 100% belastingvrij en vrijgesteld van sociale bijdragen. Hij is geldig tot 7 juni 2021.

Monizze commercialiseert deze Consumptiecheque en opteert voor een elektronische versie, die eenvoudiger en sneller ingevoerd kan worden. In tegenstelling tot de papieren versie moet de werkgever de Consumptiecheques niet uitdelen of opsturen. De Consumptiecheque wordt rechtstreeks geladen op de Monizze-rekening van de werknemer, waarop diens andere extralegale voordelen al gebundeld zijn: Maaltijd, Eco, Cadeau en Activ’. De elektronische versie beperkt ook het besmettingsrisico dat gepaard gaat met de hantering van de papieren cheques.

 

Meer info over de elektronische Consumptiecheque van Monizze

 

In de pers:

De Standaard

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad