Le Logo du blog Up Monizze Monizze blog

8 December 2020

Salarié / Werknemer

Hoe en waar kan ik mijn consumptiecheques gebruiken?

UPDATE – Augustus 2021

De consumptiecheques werden gelanceerd door de overheid om zowel de koopkracht van de werknemers als de sectoren die door de coronacrisis zwaar getroffen werden te ondersteunen. Daarom konden ze een lange tijd enkel in de horeca-, sport- en cultuursectoren gebruikt worden, alsook in kleine handelszaken. Nu dat de meeste sectoren opnieuw open zijn, heeft de regering beslist om de wetgeving rond consumptiecheques aan te passen.

Daarom hebben ze de geldigheidsduur van de cheques tot 31 december 2022 verlengd en het aanvaardingsnetwerk uitgebreid. U kunt nu consumptiecheques gebruiken in alle soorten handelszaken, ongeacht hun grootte, met uitzondering van online winkels. Het wettelijk kader verbiedt online aankopen via webshops, behalve als het mogelijk is om de aangekochte goederen of diensten fysiek te gaan afhalen of te benutten in een verkooppunt.

Consumptiecheques kunnen niet meer besteld worden, maar u kunt wel de coronapremie aanvragen om uw werknemers en het lokale economische herstel te blijven steunen.

Waar kan ik de consumptiecheques van Monizze uitgeven?

U kunt uw Monizze-kaart gebruiken in een van de 30.000 handelszaken die deel uitmaken van ons aanvaardingsnetwerk. Dit laatstgenoemd is onlangs aangepast en weerspiegelt nu de nieuwe aanvaardingsregels. Omdat deze dezelfde zijn als die van een nieuwe maatregel, de coronapremie, moet u op de kaart van ons netwerk het product “coronapremie” selecteren en uw postcode invullen. U kunt dan alle aangesloten handelszaken ontdekken die ook uw consumptiecheques aanvaarden.

U kunt uw Monizze-kaart gebruiken zowel in horecazaken als bij gespecialiseerde detailhandelaren of grote supermarkten. U kunt ook alle soorten producten kopen: voeding, dranken, een nieuwe parfum, kleren of speelgoed voor uw kinderen,…

Als u uw consumptiecheques wil gebruiken om voor een sport-, culturele of wellnessactiviteit te betalen, kunt u gebruik maken van het Activ’-platform. Om ertoe toegang te krijgen, meld u aan op myMonizze of de Monizze mobiele app en druk op de knop “Reserveer op Activ’.”

Het platform maakt het mogelijk gemakkelijk activiteiten te boeken en te betalen met uw consumptiecheques. U kunt ook uw saldo gebruiken voor de terugbetaling van een culturele, sportieve of wellnessactiviteit die u eerder met een ander betaalmiddel had aangekocht.

Als u het volledige bedrag van uw consumptiecheques al hebt uitgegeven, kunt u toch het Activ’-platform blijven gebruiken. Waarom zou u dat doen? Omdat u van kortingen tot 30% geniet op veel verschillende activiteiten!