Le Logo du blog Up Monizze Monizze blog

2 augustus 2019

Maaltijdcheque

Maaltijdcheques of loonsverhoging: hoe kiezen?

Maaltijcheques weigeren

Maaltijdcheques verhogen de koopkracht van werknemers, maar kunnen enkel gebruikt worden bij de aankoop van verbruiksklare voeding. Hierdoor denken sommige werknemers dat een loonsverhoging nuttiger zou zijn, omdat ze dit geld aan eender wat kunnen besteden. Maar is dit echt zo? Wat is de voordeligste optie: de maaltijdcheque of een loonsverhoging?

Maaltijdcheques: echt meer koopkracht voor de werknemers

De maaltijdcheque is populair dankzij het erg voordelig wettelijk kader, voor werkgever én werknemer. Indien zij aan bepaalde voorwaarden voldoen, ontvangen zij volgende voordelen:

• Als werkgever bent u vrijgesteld van sociale lasten en geniet u van een fiscaal aftrekbaar bedrag van € 2 per maaltijdcheque.

• Als werknemer bent u ook volledig vrijgesteld van sociale lasten en belastingen.

De ‘klassieke’ werknemer daarentegen is de basis voor de berekening van de sociale zekerheidsbijdragen (ten laste van zowel de werkgever als de werknemer) en de inkomstenbelasting. Dit is de reden waarom men spreekt van een bruto- en nettoloon.

Neem een loonsverhoging ter waarde van het bedrag toegekend in maaltijdcheques en u moet al 30% aftrekken, alleen al voor de werkgeversbijdragen. Dit is niet alleen duurder voor het bedrijf, maar levert ook minder netto op voor de werknemer. Maaltijdcheques zullen dus nog steeds voordeliger zijn dan een loonsverhoging.

Verzachten van de loonnormen

Elk jaar treffen de sociale partners een akkoord over de loonmarge. Dit wil zeggen dat bedrijven, in functie van hun cao, het loon van hun werknemers elk jaar met X% kunnen laten stijgen. Voor bijvoorbeeld de periode 2017-2018 werd de loonmarge vastgelegd op maximaal 1,1%. Trek van deze som 30% sociale lasten af en de koopkracht van uw werknemers zal stijgen met 0,84%, waarbij nog steeds een inkomstenbelasting geldt.

De werknemers zullen dus het merendeel van deze stijging niet eens voelen. Daarom zijn maaltijdcheques of een hogere faciale waarde nog steeds de betere optie om volledig te kunnen genieten van extra koopkracht.

Hebt u nog twijfels? Ontdek hier alle voordelen die de maaltijdcheque voor de werknemer te bieden heeft.