icon

Ontdek de nieuwe mogelijkheden om uw ecocheques te besteden vanaf 1 maart!

close

Ecocheques kunnen alleen dienen voor de aankoop van ecologische producten of diensten. Die begrenzing beperkt het gebruik ervan echter niet. De lijst met producten die toegankelijk zijn met dit betaalmiddel, wordt immers steeds gevarieerder. Weet u niet wat te kopen met ecocheques? Ontdek in dit artikel de favoriete producten van de consumenten.

Witgoed, een onverwoestbare klassieker

Witgoed, of elektrische huishoudapparaten, is altijd al een succes geweest met ecocheques. Zowel kleine als grote elektrische apparaten hebben een heel duidelijk ecologisch karakter (energielabel). Consumenten associëren ze dus al gauw met ecocheques.

Bovendien hangt er een bepaald prijskaartje aan. Een vermindering tot € 250 in de vorm van een extralegaal voordeel van de werkgever levert dus een mooie besparing op.

Koelkasten en diepvriezers zijn de elektrische apparaten die het vaakst worden gekocht met ecocheques.

Een lijst met steeds meer variatie

Het gebruik van ecocheques in België blijft niet beperkt tot elektrische huishoudapparatuur en de lijst met aankopen met deze cheques wordt steeds gevarieerder. Dit zijn de 10 ecologische producten die het vaakst worden gekocht:

  1. Koelkast/Diepvriezer
  2. Droogkast
  3. Fiets
  4. Accessoires voor de fiets
  5. Tuinmeubelen van (gerecycled) hout
  6. Treinkaartjes (vooral Eurostar en Thalys)
  7. Lcd-televisies met ecolabel
  8. Houten buitenspeelgoed voor kinderen
  9. Biologische voedingsmiddelen
  10. Huishoudartikelen met ecolabel

Met ecocheques kunt u ook nog allerlei andere producten kopen, zoals tweedehandskleding en -meubilair, ledlampen, elektrische voertuigen en installaties voor hernieuwbare energie. Ook uw verblijf in een etablissement met het ecolabel Groene Sleutel kunt u daarmee betalen. Ontdek alles wat u kunt kopen met ecocheques.