Ontdek uw gloednieuwe mobiele Monizze-app!

close

Monizze, de 100% digitale specialist in maaltijd-, eco-, cadeau-, consumptie- en sport- en cultuurcheques, blijft zichzelf opnieuw uitvinden.

Met de inwerkingtreding van de wet op het mobiliteitsbudget in januari 2022 zien we een explosie van mobiliteitsaanbiedingen. Bovendien is het momenteel hoogstnodig  de koopkracht van werknemers te maximaliseren en Belgische kmo’s te ondersteunen bij het organiseren van de toenemende vraag naar flexibiliteit – zowel om ecologische als  praktische redenen.

De oplossing omvat drie à la carte-diensten: een all-inclusive HR-dienst om een gepersonaliseerd mobiliteitsplan op te stellen, een fietsleasingdienst en een platform voor het huren van werkruimtes.

Brussel, 6 oktober 2022. Monizze is al meer dan 10 jaar op de markt aanwezig     Tegelijkertijd wil Monizze voldoen  aan hun behoefte van flexibiliteit en maximale koopkracht. Daarom lanceren ze een mobiliteitsaanbod dat toegankelijk is voor alle bedrijven, met of zonder mobiliteitsbudget: Mobility.

De democratisering van zachte en flexibele mobiliteit

De laatste jaren is het mobiliteitsaanbod exponentieel toegenomen , vaak om ecologische overwegingen en een groeiende behoefte aan flexibiliteit. Werknemers veranderen hun gewoonten, combineren verschillende transportmiddelen en werkplekken.

Dit gevarieerde aanbod blijft echter grotendeels onderbenut door bedrijven. De meesten  begrijpen  niet  hoe het mobiliteitsbudget werkt. Anderen vinden het te omslachtig en duur om toe te passen. Met Mobility wil de Belgische FinTech een krachtig fiscaal instrument democratiseren en vereenvoudigen. Zo bereiken ze ook kleine en jonge ondernemingen die door hun omvang vaak worden uitgesloten van het ecosysteem van extralegale voordelen.

Flexibiliteit is de laatste jaren een van de centrale aandachtspunten op de arbeidsmarkt geworden“, aldus Corentin Dubois, commercieel directeur. “Werknemers  willen flexibiliteit op alle niveaus, zowel voor woon-werkverkeer als voor het werk zelf. De bedoeling is om op deze groeiende vraag in te spelen en als partner bedrijven  te helpen dit gemakkelijk te implementeren.

Mobiliteit vereenvoudigd

Aan werkgeverszijde speelt Monizze in op eenvoud door een kant-en-klare oplossing aan te bieden.

Het leven zo gemakkelijk mogelijk maken voor werknemers en werkgevers is een van onze belangrijkste doelstellingen“, zegt Jean-Louis Van Houwe, oprichter en CEO van Monizze. “Monizze wordt de belangrijkste contactpersoon voor de werkgever. Dankzij dit digitale alles-in-één-platform heeft deze geen administratieve formaliteiten af te handelen.”

Met het Mobility-platform bepaalt de werkgever eenvoudig een budget per werknemer en de mobiliteitsoplossingen die hij wil activeren. Monizze zorgt voor de relatie met de dienstverleners en de facturatie. Zodat er een minimale administratieve last is aan werkgeverskant“, vult Corentin Dubois aan.

Optimalisering van de beloning en maximalisering van de koopkracht

Met Mobility wil Monizze de koopkracht van werknemers maximaliseren door de werkgever te ondersteunen bij het ingrijpen in de vervoerskosten. Dit op een manier aangepast aan de behoeften van de werknemers. Het bieden van flexibiliteit is essentieel geworden voor het aantrekken en behouden van talent. Deze flexibiliteit financieel ondersteunen met een personaliseerbare beloning is nog beter.

Vervoerskosten zijn een grote kostenpost voor werknemers. Een bedrijfswagen is niet altijd populair, vooral niet in grote steden.

Om de koopkracht echt te maximaliseren, moet een voordeel beantwoorden aan de reële behoeften van werknemers en dus aangepast zijn aan hun levensstijl“, aldus Jean-Louis Van Houwe.

Door de overgang naar zachte mobiliteitsoplossingen zoveel mogelijk te vereenvoudigen, wil de Belgische FinTech werkgevers aanmoedigen en ondersteunen om personaliseerbare beloningen te introduceren. Dankzij de aanpasbare mobiliteitsoplossingen van Mobility genieten werkgevers van  een fiscaal efficiënte bedrijfsvoering en werknemers van een maximalisering van hun koopkracht.

Hoe werkt Mobility in de praktijk?

Het Mobility-platform biedt  drie diensten aan. De eerste twee houden rechtstreeks verband met mobiliteit:

  • Een allesomvattend HR-platform waarmee de werkgever voor elke werknemer een mobiliteitsplan op maat kan opstellen. Ook beheert hij de abonnementen op het openbaar vervoer, reisvergoedingen en mobiliteitsbudgetten in één enkele tool .
  • Een leasingservice voor fietsen.
  • Een flexibele werkomgeving bestaande uit een platform voor het huren van kantoorruimtes, vergaderzalen en teambuilding activiteiten. Hiermee vinden bedrijven snel en gemakkelijk een ruimte aangepast aan hun behoeften.

Monizze, de one-stop-shop voor extralegale voordelen

Monizze blijft een trendsetter die zichzelf voortdurend opnieuw uitvindt.Ze vergroten  de koopkracht via eenvoudige oplossingen. Met dit aanvullende mobiliteitsaanbod is Monizze een ‘one-stop shop’. Ongeacht de grootte van het bedrijf bieden ze een volledige en hoogwaardige dienstverlening.

De lancering staat gepland voor oktober 2022

De eerste versie van Mobility wordt in oktober 2022 gelanceerd. Het aanbod is flexibel en à la carte. Monizze volgt de trends op de voet en luistert naar haar klanten. Op basis van de marktbehoeften zullen de Mobility-diensten aangepast en aangevuld worden.

Over Monizze 

Monizze is een Belgische FinTech die het gebruik van maaltijd-, eco-, cadeau-, consumptie- en sport- en cultuurcheques vergemakkelijkt door ze te digitaliseren. Deze vijf extralegale voordelen zijn gegroepeerd in een mobiele applicatie, online platform en Monizze-kaart. Tot hun klanten behoren grote bedrijven zoals Colruyt, KBC, Roularta Media Group, Odoo, Wanty, Alken Maes en duizenden kmo’s en zelfstandigen.

Voor meer informatie: www.monizze.be

Download het persbericht: Monizze lanceert Mobility, een flexibel mobiliteitsaanbod voor maximale koopkracht.