Le Logo du blog Up Monizze Monizze blog

6 May 2019

Handelaar / Werkgever / Werknemer

De voordelen van de elektronische ecocheques

Elektronische ecocheques

Net als de maaltijdcheques veranderen de ecocheques en hun uitgifte zo nu en dan. Terwijl de ecocheques vroeger enkel op papier te verkrijgen waren, zijn ze sinds 1 maart 2016 ook in elektronische versie beschikbaar. Hoewel beide vormen vandaag nog steeds bestaan, wint de elektronische ecocheque meer en meer aan populariteit dankzij de vele troeven. Wat zijn de grote voordelen ten opzichte van de papieren versie?

Kleiner risico op verlies

Een van de belangrijkste voordelen van de ecochequekaart is dat het risico op verlies kleiner wordt. Deze is net zo groot als een creditkaart en past dus gemakkelijk in uw portefeuille. U hoeft niet meer bij te houden hoeveel ecocheques nog in uw omslag zitten, die vaak ergens in een lade blijft liggen.

Veiliger

Bij diefstal kunt u uw Monizze-kaart erg eenvoudig en snel blokkeren. Het volstaat immers om te bellen naar de Monizze Card Stop service via onze mobiele app, onze website myMonizze (werknemerszone) of het speciale nummer +32 (0)70/34.43.44.

En gebruiksvriendelijker

Bij een transactie worden de oudste elektronische ecocheques automatisch als eerste gebruikt. Zo loopt u een kleiner risico op vervallen cheques.

Bovendien kunt u de transacties en het restsaldo eenvoudig opvolgen via uw persoonlijk account (beschikbaar op onze website) of onze mobiele app (beschikbaar op iOS en Android). In enkele klikken weet u hoeveel u hebt uitgegeven en er nog op uw kaart staat. U kunt ook alle handelszaken in uw buurt zien die deze betaalwijze aanvaarden.

U hebt ook elektronische maaltijdcheques? Al uw voordelen worden op dezelfde kaart geladen. U hoeft dus geen meerdere kaarten op zak of in uw portefeuille te hebben.

Milieuvriendelijker

Als houder van de ecochequekaart geniet u niet enkel van extra koopkracht, maar kunt u ook bijdragen tot een kleinere ecologische impact. Door immers over te stappen naar de elektronische versie worden de tonnen papier nodig voor de ‘klassieke’ ecocheques overbodig. U slaat twee vliegen in één klap!

Wenst u ook elektronische maaltijdcheques te ontvangen? Vraag naar uw offerte op maat via onze website.