Le Logo du blog Up Monizze Monizze blog

12 december 2019

Ecocheque

Kerstcadeaus: bespaar met uw ecocheques

De eindejaarsfeesten brengen doorgaans veel kosten met zich mee door de aankoop van cadeaus. Maar wist u dat het ook mogelijk is om uw geliefden te verwennen zonder al te grote uitgaven te moeten doen? Wat zou u er bijvoorbeeld van vinden om een voordeel van het werk te gebruiken voor de aankoop van originele kerstcadeaus? Hier vindt u alvast enkele cadeaus die u kunt kopen met uw ecocheques!

Trein aankomst voor city trip

 

Houdt uw geliefde van reizen? Geef hem of haar dan treintickets voor een citytrip in België (te kopen aan het loket van een station). U kunt zelfs het verblijf al vastleggen door te kiezen voor een hotel met het label ‘Groene Sleutel’.

 

Dieren in de zoo

 

Wat is er leuker dan een onvergetelijk moment met uw geliefde? Ontspan een dagje in een natuurpark, in de zoo of op een ander groen plekje door hen voor kerst toegangstickets te geven.

 

poinsetta bloemen

 

Kent u de poinsettia? Deze kerstplant is een ideaal geschenk voor de traditieliefhebbers. Een orchidee, aloë vera of cactus … Bij uw tuincenter vindt u al snel de favoriet van je geliefden.

 

Twee vrouwen op elektrische steppen

 

De elektrische step heeft de afgelopen maanden enorm aan populariteit gewonnen en kan voortaan ook met ecocheques aangekocht worden. Voor zij die het liever klassiek houden, kan een fiets even veel plezier doen.

 

boeken

 

Strips, kinderboeken of romans … Geef deze spannende verhalen een tweede leven door ze aan te kopen in een tweedehandsboekenwinkel.

 

Keuken met electro apparaten

 

Uw naasten trekken binnenkort naar een nieuw adres? Gebruik dan uw ecocheques om hen een elektrotoestel (minstens A+) cadeau te doen dat ze echt nodig hebben. Ze zijn ook geschikt voor de aankoop van meubels, decovoorwerpen en ecologische verf.

 

bio producten

 

De grote klassiekers van de eindejaarsfeesten kunnen eveneens deel uitmaken van een ecologisch geschenk. Thee, chocolade, wijn, koekjes … Alles kan, als het maar bio is!

 

kinderspeelgoed

 

Tot slot wilt u ook de kleinsten verwennen. Speelgoed, gerecycleerd papier of andere schrijfwaren met FSC- of PEFC-label of Europees milieukeurmerk zullen hen doen stralen. Fun verzekerd!

 

 

U wilt een ‘groenere’ eindejaarsperiode? Ontdek hier hoe uw kerst kunt vieren zonder afval. En aarzel niet om te bekijken waar u uw ecocheques van Monizze kunt gebruiken!