Ontdek uw gloednieuwe mobiele Monizze-app!

close

Blog

Inflatie blijft stijgen! Maaltijdcheques zorgen voor extra koopkracht. 

#Maaltijdcheques

#Werkgever

Inflatie is een constante uitdaging voor zowel werkgevers als werknemers in België. Het kan een enorme druk leggen op loonpakketten en de koopkracht van werknemers verminderen. Maar er is een slimme oplossing die niet alleen helpt om talent te behouden, maar ook om hun koopkracht verhoogt: maaltijdcheques. 

De impact van inflatie op werknemers en werkgevers 

Momenteel is de inflatie in België in de maand februari 2024 gestegen van 1,75% naar 3,20%. Zowel voor werknemers als werkgevers heeft de groeiende inflatie een impact. Welke zorgen liggen er precies op tafel?

Koopkrachtvermindering voor werknemers

Wanneer de inflatie stijgt, stijgen over het algemeen ook de kosten van levensonderhoud, huisvesting en transport.

Toch zien we dat ook tijdens de inflatie werknemers 10% meer uitgeven wanneer ze kunnen betalen met maaltijdcheques. Als ze geen maaltijdcheques ontvangen, gaan ze veel meer gaan opletten op hun uitgaven.

Maaltijdcheques zijn dus wel degelijk een financiële boost. U maakt uw werknemers gegarandeerd blij met dit extraatje!

Druk op loononderhandelingen

Tijdens periodes van inflatie die gepaard gaan met minder beschikbare werkkrachten, zullen werknemers vaker onderhandelen voor hogere lonen. Dit grotendeels om de stijgende kosten van levensonderhoud te kunnen compenseren.

Een interessante manier om nieuwe talenten aan te trekken en uw loonkosten te optimaliseren is het toekennen van maaltijdcheques. Deze zijn namelijk 100% vrijgesteld van sociale bijdragen en €2 is fiscaal aftrekbaar.

Vind hier een concrete vergelijking tussen een loonsverhoging en maaltijdcheques. Psst… kleine spoiler: cheques zijn 57% goedkoper dan een loonsverhoging.

 Hoe behoudt u talent binnen uw bedrijf tijdens inflatie? 

Ervoor zorgen dat werknemers binnen het bedrijf blijven is belangrijk voor een positieve groei. Vooral tijdens periodes met hoge inflatie is het belangrijk om het loonpakket te optimaliseren met interessante netto voordelen.  

Mogelijks gaan werknemers op zoek naar een bedrijf waar het salaris hoger ligt. Loonkosten in België zijn zeer duur. Indien u nog geen maaltijdcheques geeft kan dit een mooie aanvulling zijn op het loon.

U kunt tot €138,20 extra netto koopkracht per maand geven aan uw werknemers en deze zijn fiscaal interessant. 

Een recent onderzoek van Listed in opdracht van Vouchers Issuers Association (VIA) toont aan dat maar liefst 65% van de jongeren bedrijven vermijdt die geen maaltijdcheques aanbieden. Dit illustreert hoe belangrijk deze voordelen zijn geworden in de huidige arbeidsmarkt. Werknemers zien maaltijdcheques niet alleen als een extraatje, maar als een essentieel onderdeel van hun totale compensatiepakket. 

Geeft u al maaltijdcheques? 

Geeft u al cheques via Pluxee (Sodexo) of Edenred? Test Monizze dankzij onze unieke deal. Overstappen is simpel(er) want wij regelen alles voor u! 

Met onze tijdenlijke actie geniet u van 10 gratis betaalkaarten om eenvoudig te starten bij Monizze.

Niet alleen hebben wij de beste prijs/kwaliteit van de markt, we zijn ook marktleider op vlak van innovatie. Met handige tools maken wij u het leven eenvoudiger. Monizze is digitaal geboren, het zit in ons bloed. 

Nog enkele argumenten voordat we u laten gaan: 

  • Uw persoonlijke accountmanager staat steeds voor u klaar 
  • Geniet van de beste prijs/kwaliteitsverhouding van de markt 
  • Te besteden bij zowel grote retailers zoals Colruyt, Delhaize, Aldi, Lidl of Carrefour en kleine handelaars 
  • Een verdubbelde koopkracht dankzij ons voordelenplatform Dealzz 
  • Geïntegreerd in de 3 grootste banken van België: KBC, BnP Paribas, Fortis
  • Bij ons krijgt u direct antwoord, zonder wachtmuziek of eindeloze keuzemenu’s. Onze klantendienst heeft een tevredenheidsscore van 95%. 

Overtuigd? Boek een vrijblijvend gesprek van 15 minuten met één van onze experts! Wij bieden graag antwoord op al uw vragen.

Kortom, maaltijdcheques zijn niet alleen een handig extraatje, maar zijn ook een slimme strategie om inflatie te tackelen en werknemers gelukkig te houden.