< Terug

Covid-19: de geldigheid van de maaltijd-, eco- en cadeaucheques met 6 maanden verlengd

UPDATE

Goed nieuws! Het is officieel, de geldigheidsdatum van de maaltijd-,eco- en cadeaucheques, die vervallen tussen 1 maart en 30 juni 2020, is uitzonderlijk verlengd met 6 maanden. Monizze zal de desbetreffende cheques verlengen voor woensdag 10 juni.

 

08/05/2020

De uitzonderlijke en tijdelijke maatregelen van de Belgische regering in verband met de crisis veroorzaakt door het Coronavirus (COVID-19) hebben geleid tot de sluiting van talrijke handelaars en restaurants.

Deze sluitingen maken het moeilijk voor werknemers met maaltijdcheques, ecocheques en/of cadeaucheques, die op het punt staan te verlopen, uit te geven.

Daarom heeft de NAR (Nationale Arbeidsraad), in directe samenwerking met VIA, de federatie van uitgevers van cheques, waarvan Monizze deel uitmaakt, een aanvraag ingediend bij de regering om in dit uitzonderlijke geval de geldigheidsdatum van de maaltijd-,eco- en cadeaucheques te verlengen.

 

Goed nieuws!
De Raad van Ministers zal morgen de verlenging van de geldigheidsduur van de ecocheques, de maaltijdcheques en de cadeaucheques bevestigen. De cheques die tussen 1 maart en 30 juni 2020 aflopen, zullen met 6 maanden worden verlengd. Dit besluit moet nog goedgekeurd worden door de Raad van State.

Onze gebruikers, van wie cheques in die periode zouden vervallen, zullen hiervan tevens op de hoogte gebracht worden door Monizze via e-mail wanneer de Raad van State dit besluit heeft goedgekeurd.

 

Dit is geweldig nieuws voor de koopkracht voor onze Monizze-gebruikers en onze handelspartners! Bovendien zal deze verlenging, aangezien de cheques alleen in België kunnen worden gebruikt, een troef zijn voor de heropleving van de economische machine.