Wat kunt u in België kopen met ecocheques?

Ecocheques kunnen gebruikt worden voor de betaling van ecologische producten en diensten. Mobiliteit, huishoudtoestellen, binnen- en buiteninrichting, energieverbruik, de mogelijkheden zijn talrijk en gevarieerd. Ontdek hier wat u kunt kopen met ecocheques en geniet ten volle van deze extra koopkracht aangeboden door uw werkgever.

Diverse producten:Elektro

Alle elektro-apparaten met het Europese ecolabel vanaf A+ zoals koelkasten, huishoudelijke vaatwasser, ventilator en airconditioningstoestellen.

Doe-Het-Zelf

Doe-het-zelf

Producten die de Europese ecolabel hebben zoals, herlaadbare batterijen en hun oplader, verf en lak of ecologische gloeilampen.

Bio producten

Alle producten met het EU-logo voor biologische productie, met het europese ecolabel, met het biogarantie-label of voedingswaren die in een biogarantie-winkel gekocht worden. Het zijn dus producten zoals lichaamsverzorging en etherische oliën, soep, vlees en charcuterie, fruit, groenten, enz.

Tuin

Alle producten die specifiek gericht zijn op het onderhoud van de tuin zoals teelaarde, compost en compostversneller. Onkruidverdelgers of meststoffen voor gazon moeten één van de erkende biolabels hebben.

Bomen, planten, bloembollen, zaaigoed vallen ook allemaal in deze categorie.

Alle elektrische of niet gemotoriseerde tuingereedschappen (batterijen inclusief) zoals, grasmaaiers en elektrische robotmaaiers of klein handgereedschap zoals snoeischaren, pootstokken als schoffels.

Alle milieuvriendelijke houtproducten met de FSC- en PEFC-Labels zoals voorwerpen uit duurzaam geëxploiteerd hout, zoals meubels, stoelen, kasten, tuinmeubels, enz.

Mobiliteit

Alle elektrische of niet-gemotoriseerde fietsen, speed pedelecs, steps, eenwielers, hoverboards, scooters en toebehoren zoals helmen, kinderzitjes voor de fiets, fietsendragers pompen of fietscompressors, enz.

Openbaar vervoer (met uitsluiting van woon-werkabonnementen), autocar alsook gedeeld personenvervoer zonder chauffeur.

Alle cursussen die specifiek zijn bedoeld voor ecodriving en alle toebehoren en abonnementen voor oplaadpunten van elektrische voertuigen.

Constructie

Alle producten en diensten die er specifiek op gericht zijn om energie te besparen zoals, hoogrendementsketels, isolatiematerialen, domotica-installaties, enz.

Alle producten en diensten die er specifiek op gericht zijn om water te besparen zoals, reservoirs voor recuperatie van regenwater, spaardouchekoppen, kranen met een ingebouwd systeem voor waterbesparing, enz.

Alle producten die werken of die hernieuwbare energie kunnen opwekken zoals, warmtepompen, waterverwarmers op zonne-energie, fotovoltaïsche panelen, enz.

Interieurinrichting

Alle producten met FSC of PEFC label zoals meubels, parketvloeren, terrasbedekking, gelaagde vloeren of gordijnen.

Alle producten die de Europese ecolabel hebben zoals televisies, gordijnen dekens of laken, enz.

Tweedehands

Alle producten zoals kleding, schoenen, leerwaren zoals handtassen en riemen, tafelkleden, lakens, kaders of spiegels, matrassen, boeken, speelgoed, enz.

Alle grote elektro met europese ecolabel vanaf A+

Alle kleine elektro zoals keukenapparaten, waterketels, broodroosters, elektrische messen, mixers, enz.

 

Herstellingen

Alle herstellingen van producten uitsluitend apparaten met niet-elektrische motoren zoals, kleding, schoenen, elektro, elektronische apparaten en computerapparatuur of brillen.

Herbruikbaar

Aankoop van producten die specifiek bestemd zijn voor hergebruik of gerecycleerde producten of producten bestaande uit gerecycleerd of recuperatiemateriaal, composteerbare of biologisch afbreekbaar materiaal zoals, bewaar-en brooddozen, kunstmatige kerstbomen of wasbare luiers.

Toerisme

Toerisme

Alle toeristische infrastructuur gelegen in België met het label Groene Sleutel zoals, hotels, gastenkamers en plattelandsverblijven, parken, locaties voor evenementen, conferenties en attracties of festivals.

Librairie & Papeterie

Boek- en papierhandel

Milieuvriendelijke houtproducten en papier met het FSC en-PEFC labels zoals, speelgoed met de PEFC-certificatie, tekenpotloden, papier, enz.

Brandstof

Brandstof

Milieuvriendelijke houtproducten of producten die de FSC-en PEFC labels hebben zoals, aankoop van duurzaam geëxploiteerd hout, brandhout en gecertificeerde pellets.