Wat kunt u in België kopen met ecocheques?

Ecocheques kunnen gebruikt worden voor de betaling van ecologische producten en diensten. Mobiliteit, huishoudtoestellen, binnen- en buiteninrichting, energieverbruik, de mogelijkheden zijn talrijk en gevarieerd. Ontdek hier wat u kunt kopen met ecocheques en geniet ten volle van deze extra koopkracht aangeboden door uw werkgever.
 

Diverse producten:Interieurinrichting

Alle producten met FSC of PEFC label zoals meubels, parketvloeren, terrasbedekking, gelaagde vloeren of gordijnen.

 

Alle producten die de Europese ecolabel hebben zoals televisies, gordijnen dekens of laken, enz.

Doe-Het-Zelf

Doe-het-zelf

Producten die de Europese ecolabel hebben zoals, herlaadbare batterijen en hun oplader, verf en lak of ecologische gloeilampen.

Brandstof

Brandstof

Milieuvriendelijke houtproducten of producten die de FSC-en PEFC labels hebben zoals, aankoop van duurzaam geëxploiteerd hout, brandhout en gecertificeerde pellets.

Elektro

Alle elektro-apparaten met het Europese ecolabel vanaf A+ zoals koelkasten, huishoudelijke vaatwasser, ventilator en airconditioningstoestellen.

Toerisme

Toerisme

Alle toeristische infrastructuur gelegen in België met het label “Groene Sleutel” zoals, hotels, gastenkamers en plattelandsverblijven, parken, locaties voor evenementen, conferenties en attracties of festivals.

Herstellingen

Alle herstellingen van producten uitsluitend apparaten met niet-elektrische motoren zoals, kleding, schoenen, elektro, elektronische apparaten en computerapparatuur of brillen.

Herbruikbaar

Aankoop van producten die specifiek bestemd zijn voor hergebruik of gerecycleerde producten of producten bestaande uit gerecycleerd of recuperatiemateriaal, composteerbare of biologisch afbreekbaar materiaal zoals, bewaar-en brooddozen, kunstmatige kerstbomen of wasbare luiers.

Librairie & Papeterie

Boek-en Papierhandel

Milieuvriendelijke houtproducten en papier met het FSC en-PEFC labels zoals, speelgoed met de PEFC-certificatie, tekenpotloden, papier, enz.

Constructie

Alle producten en diensten die er specifiek op gericht zijn om water en energie te besparen, producten en diensten om woningen te isoleren en producten en producten die werken of die hernieuwbare energie kunnen opwekken zoals, waterbeluchters met debietregelaar, hoogrendementsglas en superisolerend dubbel glas, hoogrendementsketels of fotovoltaïsche panelen.

Bio Producten

Alle producten met het EU-logo voor biologische prodcutie, met het europese ecolabel, met het biogarantie-label of voedingswaren die in een biogarantie-winkel gekocht worden. Het zijn dus producten zoals lichaamsverzorging en etherische oliën, soep, vlees en charcuterie, fruit, groenten, enz. 

 

Restaurants die voedingswaren met het biogarantie-label, het europese ecolabel gebruiken of die in een biogarantie-winkel gekocht werden.

Tweedehands

Alle producten zoals kleding, schoenen, leerwaren zoals handtassen en riemen, tafelkleden, lakens, kaders of spiegels, matrassen, boeken, speelgoed, enz.

 

Alle elektro met europese ecolabel vanaf A+

 

Alle kleine elektro zoals keukenapparaten, waterketels, broodroosters, elektrische messen, mixers, enz.

 

Mobiliteit

Alle fietsen, speed pedelecs, elektrische scooters en toebehoren zoals helmen, kinderzitjes voor de fiets, fietsendragers pompen of fietscompressors, enz.

 

Openbaar vervoer (met uitsluiting van woon-werkabonnementen), autocar alsook gedeeld personenvervoer zonder chauffeur. Alle cursussen die specifiek zijn bedoeld voor ecodriving en alle toebehoren en abonnementen voor oplaadpunten van elektrische voertuigen.

Tuin

Alle milieuvriendelijke houtproducten met de FSC- en PEFC-Labels zoals voorwerpen uit duurzaam geëxploiteerd hout, zoals meubels, stoelen, kasten, tuinmeubels, enz.

 

Alle producten die specifiek gericht zijn op het onderhoud van de tuin zoals teelaarde, compost en compostversneller. Onkruidverdelgers of meststoffen voor gazon moeten één van de erkende biolabels hebben. Bomen, planten, bloembollen, zaaigoed vallen ook allemaal in deze categorie.

 

Alle elektrische of niet gemotoriseerde tuingereedschappen zoals, grasmaaiers en elektrische robotmaaiers of klein handgereedschap zoals snoeischaren, pootstokken als schoffels.