Le Logo du blog Up Monizze Monizze blog

26 February 2019

Ecocheque

Gebruik uw ecocheques voor uw bouw- of renovatieproject en geniet daarbovenop van de Batibouw-voorwaarden

Gebruik van ecocheques in België

Van 23 februari tot 3 maart 2019 opent Batibouw opnieuw de deuren. Deze grootste Belgische beurs voor Bouw, Renovatie en Inrichting is de ideale gelegenheid om van uitzonderlijke voorwaarden te genieten bij verschillende professionals. Als u voor ecologische oplossingen kiest kunt u bovenop deze voordelen ook nog eens van uw ecocheques gebruik maken! Ontdek al wat mogelijk is voor …

Water

U renoveert de afvoer- en waterleidingen van uw woning of bent op zoek naar de beste oplossingen voor uw nieuwbouw? Gebruik dan uw ecocheques voor de volgende installaties en bespaar zo op uw waterverbruik:

Kranen: diverse modellen hebben waterbesparende systemen zoals thermostatische kranen;

Douches: kies voor een economische douchekop die minder water verbruikt zonder in te boeten aan debiet;

Toiletten: toiletreservoirs met een waterbesparende spoelinrichting zijn de ideale oplossing om het dagelijkse verbruik te verminderen;

Regenwateropvangsysteem: met een tank voor regenwater kunt u het hemelwater gebruiken voor uw tuin, toilet of andere waterinstallaties.

Verwarming

De verwarming is de op één na grootste energieverslinder in huis. Kies tijdens uw renovatie- of nieuwbouwproject voor één van de volgende ecologische en economische oplossingen die u kunt aankopen met uw ecocheques:

– Systemen voor warmteregeling;

– Hoogrendementsketels;

– Thermostatische kranen;

– Zonnepanelen;

– Zonneboilers;

– Zonnecollectoren;

– Warmtepomp;

– Enz.

Isolatie

De productie van groene energie is een eerste stap in de goede richting. Maar als deze energie snel ontsnapt zult u alle voordelen van deze installaties verliezen. Mocht u zich afvragen wat u nu op Batibouw kunt kopen met uw ecocheques, kijk dan zeker eens naar deze isolatie-oplossingen:

– Enkel en dubbel hoogrendementsglas;

– Isolerende coatings en bekledingen voor daken (groendaken komen eveneens in aanmerking);

– De isolatie van waterleidingen om warmteverlies te vermijden;

– Natuurlijke producten voor akoestische isolatie (houtwol, hennepwol, vlaswol, wol van gerecycleerd katoen, schapenwol, cellulosevlokken, enz.)

Meet uw energieverbruik

Er zijn niet enkel systemen die uw verbruik verlagen, maar ook meten. Zo kunt u uw ecocheques gebruiken voor de aankoop van een calorimeter (een toestel dat uw energieverbruik registreert en meet) of voor een energieaudit met infrarood thermografie.

 

Wilt u ecologischer leven? Ontdek hier alle producten die u kunt kopen met uw ecocheques.